Create energy for independency

Create energy for independency

SURINAME ENERGY CHAMBER BIEDT NIEUWE B2B KANSEN

De energiemarkt in Suriname biedt nieuwe kansen voor bedrijven zowel in de elektriciteitssector,  de Oil & Gas sector alsook marktsegmenten die vanwege de komende Oil & Gas ontwikkelingen een extra boost zullen krijgen zoals de voedingsindustrie, Tourisme e.d.

De kansen op het gebied van de elektriciteitssector liggen veelal op het gebied van hernieuwbare energie zowel in de stad, districten alsook in het binnenland. Suriname telt meer dan 200 dorpen in het binnenland die de regering wil voorzien van adequate stroomvoorziening in de eerstkomende jaren. Tijdens de Suriname Renewable Energy Forum (SREF) conferentie gehouden in Torarica van 29 november tot 1 december j.l., is duidelijk naar voren gekomen dat de overheid in de komende jaren minstens 100 dorpen wil zetten op zonne-energie en mogelijkheden zoekt om meer te doen voor de binnenlandse gemeenschappen. 

In stad en districten is middels onderzoek aangetoond dat zonne-energie systemen op daken veel mogelijkheid bieden voor de particuliere sector. De overheid en organisaties als de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank ( IDB) alsook de Caribbean Development Bank        ( CDB) zullen  wel moeten werken aan een beter ‘business klimaat’ voor deze ondernemers door zorg te dragen voor de juiste policy maatregelen , wetgeving alsook financieringsmodaliteiten.

Op het gebied van Oil & Gas kan Suriname nog een inhaalslag plegen door de informatie tijdig en behapbaar beschikbaar te stellen voor de gemeenschap. De energy Chamber zet zich in de komende maanden samen met alle stakeholders informatie via haar website en verschillende media kanalen beschikbaar te stellen voor de gemeenschap.  Middels het project ‘ A Oli Naf` Wi ‘ is de organisatie samen met andere stakeholders waaronder Tra Fas` De en Poly Technisch College (PTC) bezig om landelijk jongeren te informeren over de recente ontwikkelingen op het gebied van Oil & Gas.

Public Private Partnership (PPP)

De Suriname Energy Chamber (SEC) is in july van dit jaar een partnerschap aangegaan met de Energie Autoriteit Suriname (EAS) om samen met alle stakeholders ervoor zorg te dragen dat wij gezamenlijk vanuit zowel de overheid alsook de private sector resultaatgericht kunnen werken aan de ontwikkeling van de energiesector in Suriname.

De SEC  biedt de mogelijkheid  aan professionals, NGO`s , MKB bedrijven, Multinationals e.d. om lid te worden van de chamber.  Dit geeft  onder meer de gelegenheid om van de volgende diensten gebruik te maken zoals ; toegang tot de website database, maandelijkse netwerk meetings en nieuwsbrief, Trainingen, Energy Seminars, Online netwerken, frontcover website en sociale partnerschap programma’s.

Wilt u lid worden van de Suriname Energie Chamber, dat kan via onze website : www.surinameenergychamber.com of u kunt mailen naar surinameenergychamber@gmail.com. De Chamber is gevestigd aan de Henck Arronstraat nr. 18.